Яскравий парад відкрив свято "Гри та іграшок "Polesie 2018"

Дата: 02 червня 2018 р.

Уже вчетверте Міжнародний день захисту дітей у Кобрині був ознаменований дивним святом гри та іграшок «Polesie – 2018». Ранком 2 червня стартував фестиваль дитячої радості, який щорічно дарує місту кобринська фабрика іграшок "Polesie".

Свято стало широко відомим не тільки в Кобрині та районі, але й далеко за його межами. Тому поспішають сюди і юні кобринчани з батьками, і іногородніі дітлахи, яким теж дуже хочеться зануритися в чарівний світ іграшок.

Яскравим було відкриття свята гри та іграшки "Polesie". Воно стартувало парадом учасників творчих колективів, які пізніше перетворили фестиваль іграшок у величезний концертний майданчик.

Гостей свята вітав Заступник голови Кобринського райвиконкому Валентин Васильович Трубчик, він висловив надію на те, що свято гри та іграшки "Polesie" у майбутньому набуде статусу республіканського. Зі словами привітання до учасників та організаторів звернувся Михайло Леонідович Баценко, голова комітету економіки Брестського облвиконкому.

У церемонії відкриття свята взяв участь Перший Секретар Посольства Японії в Республіці Білорусь пан Асамура Такао, Радник Міністерства закордонних справ Республіки Білорусь Олександр Мацуков. Слова вітання учасникам у підтримку ідеї розвитку дитячого масового спорту під девізом "Здорові діти – щасливі батьки" передала депутат Палати Представників Національних зборів Республіки Білорусь Ольга Володимирівна Петрашова.

Напередодні свята гри та іграшок спеціально для цієї події співробітники компанії «Polesie» звели ціле місто дитячої мрії, який займає 10 тисяч квадратних метрів. Усі його вулиці та площі являють собою захоплюючі сектори для забав і розваг, а також для прояву всіляких талантів, якими щедро обдаровані наші діти. Щоб не заблукати й розібратися в цьому різноманітті пропозицій, бажаючим надавалася карта-путівник зі схемою розміщення ігрових зон.

Незмінно високий інтерес маленьких гостей свята викликали іграшки та ігри виробництва фабрики «Polesie», адже улюблену іграшку можна купити прямо на місці, в однойменному торговельному центрі.

Майданчики з пісочницями та ігровими комплексами, де в розпорядження дітей були надані автомобілі, будівельні набори, лялькові будиночки, набори для юних хазяєчок, конструктори та інші дитячі іграшки від підприємства «Polesie», радували маленьких гостей. Трохи зіпсував настрій заливний дощ, що розпочався в самому розпалі свята, але, як тільки погода налагодилася, дітлахи відразу повернулися на майданчики.

Перші відвідувачі встигли оцінити захоплюючі перегони RC Drift на радіокерованих моделях. Безстрашних приваблювали перегони на електромобілях, дитячих велосипедах і каталках виробництва СТОВ «ВП Polesie». Різнопланові захоплення дітей знайшли своє відбиття на святі гри та іграшок «Polesie – 2018».

Щороку в путівнику по місту дитинства "Polesie" з'являються нові орієнтири. Сезон 2018 приємно здивував комп'ютерними танковими баталіями World of Tanks. Усіх учасників очікувало повне занурення в запал танкового бою на картах, у яких кожна деталь наповнена історією.

Ще одна новинка – сімейна квест-естафета за назвою «Школа суперагентів». Квест-естафета для всієї родини, яка проходить у формі «веселих стартів», сімейних ігор та інтелектуальних завдань, об'єднаних в один сюжет «Школа суперагентів». Тут дорослий і дитина – одна команда!

 Варто відзначити, що фабрика «Polesie» здійснює виробництво ліцензійної продукції Disney, Marvel, Смішарики, Три коти, Volvo, Mammoet, Смурфики та Міффі. Саме тому на святі іграшок можна зустріти улюблених мультиплікаційних героїв – Блискавку Маквіна, Міккі та Мінні Маус, Смурфиків і зробити фото на пам'ять.

Водна зона також не була обділена поповненням – нові водні атракціони діти зустріли із захватом. З урахуванням інтересів жителів країни дитинства організатори свята збільшили кількість надувних батутів, чим дуже порадували юних екстремалів, що не бояться висоти.

Усе нові та нові творчі дитячі колективи виявляють бажання виступати на сцені свята іграшок і гри. У 2018 році на фестивалі дитинства в Кобрині співають і танцюють не тільки місцеві таланти, але й діти із Бреста та навіть Туркменістану. Більше 700 учасників концертних програм із радістю демонстрували свої навички в галузі мистецтва широкій публіці.

Учасники концерту були відзначені пам'ятними дипломами, юним артистам вручили подарунки від підприємства «Polesie». Фестиваль іграшок – це неодмінно дитячі посмішки та захват. Малята були дуже раді веселим клоунам, фіксикам, героям улюблених казок, які нікому не давали нудьгувати.

Свято гри та іграшок робить велику приємність як дітям, так і дорослим. Батьки не тільки спостерігали зі  сторони за тим, як граються їхні діти, але й самі включалися в гру.

Багато дорослих відвідувачів заходу оцінили пропозицію торговельного центру "Polesie" придбати непродовольчі товари 2-го і 3-го поверхів зі знижкою від 10 % до 50 % і поспішили зробити вигідні покупки.


Зголоднілі учасники свята могли перекусити в літньому кафе, в асортименті якого були улюблені дитячі ласощі: морозиво, цукерки, попкорн, солодка вата та багато чого іншого.

Свято гри та іграшок – це ще і яскраві спортивні події. «Polesie – 2018» за рішенням білоруської Федерації спочан стало майданчиком для повноцінного турніру із цього спортивного виду японського фехтування на безпечних мечах. 

Тут же, на святі, проходить турнір для жіночих і чоловічих команд із пляжного волейболу, проходять перегони на радіокерованих моделях, показові виступи ролерів і картингістів Кобринського клубу ДОСААФ.

Информация предоставленна новостным порталом Кобрина: kobrincity.by